Salétromos fal javítása

Néhány jótanács a salétromos fal javítására:

  • Kend le stopsóval egy nap múlva leglettelheted utána festheted. Soha nem jön ki a salétrom. Így keresd: STOPSÓ felületkezelő
  • Egy másik lehetőség: A Dryzone vízszigetelő krém. Rendelkezik a hagyományos injektálás során alkalmazott anyagok előnyös tulajdonságaival.

Salétromos fal javítása

Bizonyos esetekben csak az segít, ha ki van szedve a fal alja teljes falvastagságban, bitumenlemez alá rakva, majd visszafalazás. Méterenként haladva. így várhatóan csontszáraz lesz, nem lesz salétromos és nem ázik fel.

Vannak példák, ahol a vakolat csere megoldotta a problémát. Elöször injektálni a megfelelő anyaggal (pl. Dryzone) aztán leverni a vakolatot ameddig fel van vizesedve, kb 20 cm-rel felette is, majd lélegző, viztaszìtó vakolattal visszajavìtani.

Hallottam olyan kőművesről, aki rakott a misungba mosogatót, attól habosodik és ahogy szárad buborékos lesz, ettől szellőzik a vakolat.

A Vaporex segít, hogy víztaszító legyen.

Salétromos fal javítása, ha semmiképp sem akar kiszáradni:

Fel kell vakolni lélegző vakolattal és nem javasolt glettelni, mert a gipsz fogja a vizet, utána mész bázisú festékkel javasolt lekenni színre, mert más típusok tartalmazhatnak műanyagot és az szintén fogja a vizet, vagyis alatta gyűlik és le fogja túrni újra. Olyan anyagok kellenek, amin átjön a víz és szépen szárad folyamatosan ahogy a talajból felszívja.

A régi vízvezeték nincs meghagyva a falban vagy a padlóban? Találkoztam már olyannal hogy megszüntettek egy vízleállást, de csak úgy hogy egy kupakkal lezárták a csővéget és az évek sora alatt szivárgott a falban/padlóban. Ugyan ez a helyzet a lefolyóval. Találtam olyat is amikor egy megszüntetett lefolyón jött vissza egy dugulás miatt a szenyvíz és nem is tudtak róla. Édremes utána nézni. Ha nem külső fal akkor nem a lábazattal van probléma amit itt többen gondolnak. Ha van a víznek utánpótlása akkor hiába a szárító vakolat mindig salétromos lesz. A salétrom a téglából a nedvesség hatására csapódik ki. Eltüntetni csak leveréssel és salétromölővel /pl.stopsó/ lehet. Sőt a festékbe is érdemes lehet belekeverni.

https://csaladihaz-epites.hu/haztervezo-online/

A cikk netes források illetve személyes beszélgetések alapján íródott, hogy segítsen megoldani a problémádat. A te esetedben mindenképp kérd ki szakember véleményét (pl. könyvelő), az esetleges hibák miatt nem vállalom a felelősséget, mert nem ismerem az eseted.