Fürdőkád beépítése

Vásárláskor nem szégyen vízmértékkel ellenőrizni a kádat. Megesett egy ismerősömmel, hogy a vásárolt sarokkád kifelé lejtett. Visszamenta boltba, vízmértékél megnézte a készleten lévőket és nem találat 2 egyformát. Mindegyik máshogy volt ” görbe”. Egy kevésbé „görbét” sikerült csak választani. Röviden: mindegyik kád „görbe”, és vásárláskor „befele görbét „kell választani. 🙂 Ellenkező esetben szivacsot vagy rongyot kell rakni fürdéskor a kád szelére mert csempére freccsent víz folyik ki a padlóra 🙂 Nem gondoltam hogy van jelentősége, mert szabad szemel nem látszik.

A burkolásnál láttam egyszer, hogy a burkoló rakott egy sor kisméretű téglát padlóra csemperagasztóval. Tetejére egy réteg csemperagasztót. Sarokban ahol van ülőrész falazott egy „keményt ” tetejére egy réteg csemperagasztóval. A csemperagasztóba belenyomta a kádat. A kádba terített egy pokrócot és telepakolta teli csempe dobozokkal, így hagyta éjszékara.Olyan hatása van, mintha öntvény kádba ülne az ember.

Sarokkád lerakása ötletek

Műanyag szatyrokat teleraktak hungarocell hulladékkal és kitömték a kád mögötti üregeket befalazás előtt. Nagyon sokáig marad benne meleg a víz.

Nem hagytak szerelőnyílást dugulás esetére mert nem volt se olcsó se szép a boltban vásárolt ajtó. Egyszerűen ytong falazó elemekől kihagytak egy nagy ablakot, amelyiket lezártak egy csempével. Az ablakot úgy helyezték el, hogy pont egy egész csempére jusson. Probléma esetén csak azt a egy csempét kell összetörni. A kád alatt hagytak 3 db tartalék csempét ajándékba annak aki esetleg egyszer megbontja a kád oldalát.

A cikk netes források illetve személyes beszélgetések alapján íródott. A te esetedben mindenképp kérd ki szakember véleményét, az esetleges hibák miatt nem vállalom a felelősséget, mert nem ismerem az eseted.