Két radiátor összekötése

Néhány jótanács a radiátorok soba kötéséhez:

Radiátorokat sorba kötését csak olyan személy tanácsaival szabad elvégezni, aki tapasztalt és végezte már ezt, sikerrel.

A radiátorok sorba kötésénél az a probléma, hogy a radiátorok vízjáratait úgy készítik, hogy az adott méretnél átmelegedjen az egész felület, ami a sorba kötéssel felborul. Így nem képes leadni azt a hőt, amire tervezték. Sajnos előfordulhat, hogy a nagyobb radiátorfelülettel hidegebb van a szobában.

A nagyobb vízteres radiátor máshogy viselkedik mint a lemezradiátor.

Két radiátor összekötése

A két radiátorhoz már kevés lehet a vízáram, a nagy hőleadó felülettel és kevés vízzel hamarabb kihűlhet, mint az előző radiátor vagy egy kisebb radiátor. 

Ha nem fűt jól a sorba kötött radiátor, a többi radiátor kifolyócsonkjánál lévő torlószelepekkel kellene játszani, hogy több víz jusson a sorba kötött radiátorokba. A régi radiátorokét kissé elzárni, hogy az új radiátorban nagyobb legyen a víz áramlása. Azonban ez károsíthatja a szelepeket, ezáltal lehet, hogy nem lehet majd elzárni a szelepet, illetve más helyiségekben csökkenhet a hőmérséklet.

A radiátorok teljesítményleadását figyelembe kell venni vásárlás előtt, a tervezéskor. 

Az esetleges sorba kötésnél figyelni kell a légtelenítésre, mert a második tagba könnyebben beszorulhat a levegő.

https://csaladihaz-epites.hu/haztervezo-online/

A cikk netes források illetve személyes beszélgetések alapján íródott, hogy segítsen megoldani a problémádat. A te esetedben mindenképp kérd ki szakember véleményét, az esetleges hibák miatt nem vállalom a felelősséget, mert nem ismerem az eseted.